fbpx

bel voor afhalen 033-4801213

Nieuws

Tijdens carnaval open voor lunch en diner

Het restaurant blijft donderdag, vrijdag en zaterdag open voor lunch en diner, dit in tegenstelling tot andere jaren.

Dus heb je voor de feestavond lekkere trek of ben je toe aan een stevige lunch nadat je de hele nacht de polonaise hebt gelopen?

Kom gezellig langs!

De feestavonden beginnen op vrijdag en zaterdag vanaf 20:30 uur, vanaf dat moment kan het uiteraard wat rumoeriger zijn.

Op de zondag werken we overdag al met toegangskaarten en zijn we voor lunch en diner open voor de aanwezige gasten.

Reserveren voor donderdag, vrijdag of zaterdag kan via 033-4801213

Valentijn 2022

Valentijn 2022, Shared dining menu

Op maandag 14 februari is het mogelijk om te genieten van een romantisch 3-gangen shared dining menu! Inclusief een glaasje bubbels & amuse bij ontvangst.

We rekenen voor het menu € 42,50 p.p.

(alleen per 2 personen te bestellen)

We zien je reservering graag tegemoet op nummer 033-4801213

Wees er snel bij, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 

 

Vacature zelfstandig werkende kok (full-time)

Vacature zelfstandig werkende kok (m/v)

 

Dienstverband

Fulltime 38 uur per week

 

De baan In de functie van zelfstandig werkend kok zijn de werkzaamheden divers. Van voorbereidende werkzaamheden tot het bereiden van zowel warme als koude gerechten. Je bent gezamenlijk met het keukenteam bestaande uit een chef-kok, zelfstandig werkend kok, hulpkok en leerling-kok verantwoordelijk voor de kwaliteit en creativiteit van de gerechten die wij onze gasten serveren.

Je geniet ervan dat het onze gasten op culinair gebied aan niets ontbreekt en dat onze gasten een plezierige avond beleven. Ook jouw eigen inbreng voor de ontwikkeling van de menukaart wordt op prijs gesteld. Kortom, je werkt in een omgeving waar professionaliteit en kwaliteit voor op staan en je de ruimte krijgt voor eigen input en creativiteit.

Jouw profiel

• Je bent minimaal in bezit van een diploma MBO zelfstandig werkend kok;

• Je hebt minimaal een aantal jaren aantoonbare ervaring in de keuken;

• Je bezit over aantoonbare kennis van producten en kooktechnieken;

• Je bent kritisch en accuraat en hebt kennis van en ervaring met HACCP;

• Je hebt een gemotiveerde en positieve instelling en kunt goed in een team samenwerken;

• Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel;

• Je bent leergierig;

• Competenties: stressbestendig, zelfstandig, oog voor detail, creatief, kwaliteitsgericht;

Wat wij jou bieden

• Een werkplek in het leukste bedrijf van Midden Nederland, het personeel staat bekend als de ‘Faamilie’

  • Een gezellige locatie, ontmoetingsplek voor jong en oud, in de dorpskern van Hoogland;
  • Een keuken waar vers wordt gekookt, wij werken met dagverse vis, vlees en groenten. Ambacht en vakmanschap staat voorop. Het is duidelijk waar de producten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Wij werken daarom alleen samen met kwalitatieve leveranciers die met passie aan hun product werken;
  • Een marktconform salaris (conform KHN en afhankelijk van je achtergrond en ervaring);
  • Een bedrijf waar onze directe samenwerking met jou gericht is op een langdurige en plezierige relatie;

Heb je interesse? Stuur dan een mail met CV naar info@defaam.nl

Nadat de sollicitatieprocedure is afgerond zullen wij persoonsgegevens van overige kandidaten binnen 3 maanden verwijderen uit onze database.

 

We gaan weer open!

We staan te popelen, maar…

Helaas redden we het niet binnen 1 dag operationeel te zijn… wij zetten alles op alles om zo snel als mogelijk open te gaan. Helaas zijn we ook afhankelijk van onze leveranciers, hun logistiek en veel voorbereidingen voor het keukenteam.

Woensdag 26 januari komen alle leveringen binnen en zijn we nog met de laatste voorbereidingen bezig, we en blijven dan nog gesloten.

Onze planning is als volgt;

Donderdag 27 januari is het café open van 12:00 uur tot 22:00 uur, restaurant alleen open voor de lunch vanaf 12:00 uur

Vanaf vrijdag café en restaurant open van 12:00 uur tot 22:00 uur, voor lunch, borrel en diner.

Het weekend draaien we nog een iets aangepaste dinerkaart. Vanaf 2 februari hopen we helemaal op de rit te zijn, met nieuwe lunch items en diner items op de kaart!

We hopen jullie heel graag de komende dagen weer te zien. Bel wel even van te voren om te reserveren voor de lunch of diner op nummer 033-4801213

 

Vanaf donderdag 20 januari weer ‘Faam to go’

Faam ‘To Go’

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond hebben wij besloten vanaf donderdag 20 januari weer te starten met onze take away gerechten. Na veel te lange tijd stil gestaan te hebben staan we te popelen weer aan de slag te gaan. Met mogelijk nog meer versoepelingen in het vooruitzicht voor de komende weken, voor ons een mooie manier om weer in het ritme te komen.

Bestellen kan voorlopig van donderdag tot en met maandag. Bij voorkeur voor 17:30 uur bestellingen telefonisch doorgeven op nummer 033-4801213. Afhalen van de bestellingen kan tot 19:30 uur. Er wordt een vaste afhaaltijd afgesproken.

Woensdag 19 januari zullen we de gerechten van het ‘Faam To Go’ menu bekend maken.

Let’s Go Wild!

De tijd van Wild is aangebroken en ook wij doen uiteraard mee met een heerlijke Wild geste buiten de kaart om.

Alle wildgerechten zijn los te bestellen indien u niet voldoende trek heeft voor een 4-gangen menu.

Vanzelfsprekend serveren wij heerlijke wijnen om deze spijzen te vergezellen!

4-gangen Zomermenu

Geniet vanaf nu weer van heerlijke gerechten buiten de kaart om.

Een heerlijk 4-gangen menu, de gangen zijn ook los te bestellen!

Menuprijs € 46,50

Faam ‘TO GO’

Te bestellen van woensdag tot en met maandag!

Voor het afhalen van gerechten spreken wij graag van te voren een afhaalmoment af. U kunt ons na 12:00 uur bellen op 033-4801213 voor uw bestellingen en meer informatie. Tevens is bestellen via email mogelijk info@defaam.nl of via WhatsApp op nummer 06-21612028. Bestelling doorgeven kan tot 18:30 uur en u kunt de gerechten afhalen tot 19:30 uur.

Kleine tip;

Bestel je ook een voorgerecht?
Wanneer je je oven op 75 graden voorverwarmd, dan kun je de hoofdgerechten nog even warm houden en eerst rustig van je voorgerechten genieten.
De bakjes waarin de gerechten verpakt zijn, het vetvrije papier van de spareribs en de papieren zakken van de frites kunnen gewoon op deze temperatuur in de oven.

 

Voorgerechten

 

Tomatensoep € 6,00      

stevige tomatensoep met crème fraîche                                              

 

Aspergesoep € 6,50

romige aspergesoep met beenham

 

Carpaccio € 10,75

rundercarpaccio met o.a. huisgemaakte pesto, sla, pijnboompitjes,                        

kappertjes, Parmezaanse kaas en aceto balsamico

 

Steak tartare € 11,75

steak tartare van bavette gemengd met fijngesneden ui, kappertjes, ansjovis, peterselie en rauwe eierdooier

 

Salade zalm € 12,00

met gerookte zalm, komkommer, kappertjes, rode ui en dilledressing

 

Salade geitenkaas € 11,50

salade met lauwwarme geitenkaas, tomaat, appel, walnoten en honingvinaigrette

 

Hoofdgerechten

 

Saté       € 17,00

saté van kippendijen met kroepoek, atjar tjampoer, satésaus en frites

 

Spareribs            € 18,50

gemarineerde spareribs met knoflooksaus en frites

 

Rouleau kip        € 17,00

kipfilet gevuld met pruimen en omwikkeld met spek, met groenten, portjus en ovenaardappels

 

Pasta Ossenhaas        € 17,00

verse pasta met ossenhaasbiefstukjes, groenten, truffelsaus en kaas

 

Rode mul           € 17,25

in kruidenolie gegaarde rode mul filet met groenten, witte wijnsaus en frietjes

 

Vegetarische pasta  € 15,00

verse pasta met groenten, paddenstoelen, truffelsaus en kaas

 

Zoet voor na de maaltijd

 

Appeltaart  € 3,75

Chocolade lavacake  € 3,75

Cheesecake  € 3,75   

Update; binnen weer open!!

Update!!

Yes….Vanaf vandaag zijn wij ook weer binnen open!! Al is het nog onder strikte voorwaarden, wij zijn enorm blij met weer wat extra versoepelingen!!

 

Wat houdt de versoepeling in het algemeen voor de horeca in;

Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tot 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor  kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel.  Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

 

Wat houdt de versoepeling voor de Faam in;

Wij hebben in de Faam niet de ruimte om 4 personen, ieder op 1,5 meter afstand van elkaar aan 1 tafel te plaatsen. Daarom gelden bij ons onderstaande mogelijkheden voor reserveringen.

 

In welke samenstelling kunt u nu bij ons terecht?

– U bent allen afkomstig uit 1 huishouden, dan is het totaal aantal personen niet van belang en kunt u bij ons terecht. Let wel; boven de 4 personen zullen wij u over twee tafels moeten verdelen!

 

– U bent afkomstig uit 2 huishoudens en bent met maximaal 2 personen, dan kunt u bij ons aan 1 tafel terecht.

 

– U bent afkomstig uit 2 huishoudens of meer en u bent met meer dan 2 personen dan kunnen wij u onder de huidige voorwaarden helaas niet aan 1 tafel plaatsen. Wel kunnen we in overleg twee tafels naast elkaar reserveren, maar dan zit u wel op tenminste 1,5 meter van elkaar, er kan en mag niet met tafels geschoven worden.

 

Shifts

Gezien het beperkt aantal zitplaatsen binnen, werken we momenteel met shifts.

Deze zijn als volgt te reserveren;

12:00 – 13:30     shift 1

13:30 – 15:00     shift 2

15:00 – 17:00     shift 3

17:00 – 19:15     shift 4

19:30 – 22:00     shift 5

 

Reserveren

Reserveren mag aan de deur, maar heel graag horen wij van te voren wanneer u bij ons wilt genieten van uw lunch, borrel of diner. Het is fijn om teleurstelling bij drukte te voorkomen. Wij reserveren voor het diner standaard een tafel binnen voor u.  Indien plaats beschikbaar en gewenst zullen wij u in overleg buiten op het terras plaatsen. U kunt bij ons tijdens openingstijd telefonisch reserveren, voorlopig kunt u helaas niet online reserveren. U belt tijdens openingstijd naar 033-4801213. We zien uw reservering graag tegemoet!

28 april mogen we weer!

28 april, vanaf 12:00 uur mag het terras van de Faam weer open!!

Eindelijk mogen we weer, al is het onder strikte voorwaarden en zijn de mogelijkheden nog  erg beperkt. Maar… wij hebben er met de hele ‘Faamilie’ enorm veel zin in om weer te gaan knallen!! Wij kijken dan ook heel erg uit naar jullie komst!

Gezien het beperkt aantal zitplaatsen werken we voorlopig met shifts. Deze zijn als volgt te reserveren;

12:00 – 13:30    shift 1

13:45 – 15:15     shift 2

15:30 – 17:45     shift 3

Heel graag horen wij van te voren wanneer u bij ons wilt genieten van uw lunch of borrel. Het is fijn om teleurstelling bij drukte te voorkomen. U kunt bij ons tijdens openingstijd telefonisch reserveren, voorlopig kunt u helaas niet online reserveren. U belt tijdens openingstijd naar 033-4801213. We zien uw reservering graag tegemoet!

In welke samenstelling kunt u nu bij ons terecht?

U bent allen afkomstig uit 1 huishouden, dan kunt u tot max 6 personen bij ons terecht. Let wel; boven de 4 personen zullen wij u over twee tafels moeten verdelen!

U bent afkomstig uit 2 huishoudens en bent met maximaal 2 personen, dan kunt u bij ons aan 1 tafel terecht.

U bent afkomstig uit 2 huishoudens of meer en u bent met meer dan 2 personen dan kunnen wij u onder de huidige voorwaarden helaas niet plaatsen. Wel kunnen we in overleg twee tafels naast elkaar reserveren, maar dan zit u wel op tenminste 1,5 meter van elkaar, er mag niet met tafels geschoven worden.

Om u zo goed mogelijk te informeren over de regels waaraan wij ons dienen te houden, volgt hieronder een duidelijke opsomming.

  • U meldt zich binnen, mondkapje verplicht (volg de instructies buiten op de borden)
  • Bij binnenkomst vragen wij u eerst om uw handen te desinfecteren.
  • Wij houden een gezondheidscheck en brengen u vervolgens aan tafel. U dient zoveel mogelijk te blijven zitten.
  • Na de gezondheidscheck mogen wij binnen de 1,5 meter bij u aan tafel komen. Tijdens ons werk worden wij vrijgesteld van deze maatregel, wel dragen alle medewerkers tijdens het werk een mondkapje.
  • Houdt u zich altijd aan de 1,5 meter afstand van andere gasten.
  • Maximaal 1 persoon tegelijk in de toiletruimten.
  • Toiletbezoek gasten terras, graag buitenom, via hoofdingang zijkant naar binnen en ook buitenlangs terug naar uw tafel, binnen is mondkapje verplicht.
  • Bij het afrekenen zal een medewerker met het mobiele pinapparaat naar uw tafel komen.
  • Na uw bezoek worden tafels, stoelen, menukaarten, sanitair en pin-terminals grondig gedesinfecteerd.
  • Wanneer aangegeven of afgesproken met u, werken wij met een tijdshift. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Bovenstaande regels treft u ook bij onze entree en op al onze tafels zodat u ze rustig kunt nalezen. Het is voor iedereen weer nieuw en wennen!!